Kukkasipuliloistoa

Syksyisin taimistolla tarjolla laaja valikoima irtokukkasipuleita. Tilaamme suoraan Hollannista isokokoiset kukkasipulit. Sipulit myydään kappalehinnoin joten saat juuri tarvitsemasi määrän. Syksyllä myytävät kukkasipulit kukkivat seuraavana keväänä.

Kukkasipulit saapuvat meille yleensä viikolla 35. Pävitämme katalogiimme valikoiman, Tästä pääset katsomaan valikoimaa tarkemmin. Sipulit kannattaa hankkia heti kun valikoimaa on ja istuttaa sitten myöhemmin. Pienikokoiset kukkasipulit kannattaa istuttaa syksyllä aikaisemmin etteivät ala kuivumaan ja isommat voi istuttaa myöhemmin. Poikkeus tässä säännössä on isokokoinen narsissi joka kannattaa istuttaa aikaisin syksyllä.

Kasvualustaksi sopii hyvin kuohkea, ravinteikas multamaa.

Istuta kukkasipulit noin kolmen sipulin korkeuden verran syvään. Kantapuoli alaspäin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kukkasipulit voi asetella vapaamuotoisesti tai säännöllisesti maahan. Tiiviimmin istuttamalla saat näyttävämmän kukinnan.

Voit myös istuttaa kukkasipuleita kerroksittain ruukkuihin. Nosta ruukut talveksi kellariin tai muuhun viileään tilaan. Keväällä ruukut voi ottaa ulos. Ruukkuihin istutettaessa sipulit kannattaa laittaa ihan vierekkäin. Mullan sekaan on hyvä laittaa istutettaessa lannoitetta.